Stikkelsbærchutney - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Stikkelsbærchutney

Opskrifter > Syltede sager ifølge Clasen


dyrk gerne dine egne bær

Stikkelsbærchutney

Art:
Garniture

Tid:
180 minutter

Til:
Mange personer

Ingredienser:

  • 1200 g modne stikkelsbær

  • 200 g stenfri svesker

  • 300 g melis

  • 1 stort løg

  • ½ dl lager-eddike

  • 8 teskefulde stødte nelliker

  • 1 teskefuld tørret, pulveriseret ingefær

  • 1 teskefuld stødte koriander

  • 1 teskefuld stødt kardemomme


Forarbejde:
Vask bærrene, klip stilk og blomst af. (Specielt denne operation tager en del tid.)
Del løgene i små stykker.

Fremgangsmåde:
Læg alle ingredienser i en stor gryde, og lad det koge roligt i 2 timer.
Blend indholdet hen mod slutningen. Det hele skal ende med en homogen, lind konsistens.
Lad køle af. Sæt på glas - skyllede i Atamon. Stil koldt, til du skal bruge din chutney.

Servering:
Server chutneyen til kød og vildt - eller brug den til at pifte en sovs op med.

Bemærkninger:
Da frugten kan have forskellig smag og sødme, kan du eventuelt holde lidt eddike og sukker tilbage og blot tilsætte det til sidst som smagsregulatorer.

Indgået i basen i juli  2002

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu