Spegesild på is ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Spegesild på is ifølge Clasen

Opskrifter > Fisk ifølge Clasen


en dejlig herreret - også for kvinder.

Spegesild på glat-is

Art:
Hovedret

Tid:
30 minutter (ventetid: 10 timer)

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 1 l postevand

  • 6-8 spegesild eller det dobbelte antal fileter

  • 1 løg (eventuelt rødløg)

  • 20 skiver syltede rødbeder

  • 10 spiseskefulde kapers

  • 1 stort bundt frisk dild

  • stærk sennep, gerne dijonsennep

  • en portion Heldige kartofler


Forarbejde:
Frys vandet i en sandkage- eller rugbrødsform.
Filetér sildene, hvis de ikke er købt fileterede hos fiskehandleren.
Brug gerne store islandske sild, hvis du ikke selv har fanget dem.
Fjern flest muligt ben - også finnerne fjernes, men ikke skindet.
Vask dilden.

Fremgangsmåde:
Hak rødbedeskiverne i små tern.
Løget ligeså
Hak også dilden fint.
Vend isblokken ud på et fladt fad.
Læg sildefileterne over isblokken med skindsiden opad.

Servering:
Fadet med silden stilles på bordet med de øvrige ingredienser i hver sin skål. Hver tager således garniture til sine fileter. Husk kartoflerne!

Indgået i basen i november 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu