Hoved menu:
Solbrændt laks
Art:
Hovedret
Tid:
10 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
4 pæne stykker laksefilet (-koteletter kan også bruges)
saften fra 1 citron
tilsvarende mængde balsamico-eddike
tilsvarende mængde kinesisk soja
Forarbejde:
Pres saften fra citronen.
Fremgangsmåde:
Hæld lige dele citronsaft, balsamico-eddike og soja på panden.
Læg laksestykkerne i saften.
Steg ved moderat varme.
Vend fileterne halvvejs.
Tilsæt eventuelt mere stegesaft i samme forhold.
Lad saften blive tyk og mørkebrun og næsten tør og karamelliseret.
Vend fileterne en sidste gang.
Servering:
Server straks. Passer fint til Forkl\'e6dt k\'e5l, Langtidsstegte tomater og Alle tiders hvedebr\'f8d.
Bemærkninger:
En ret næsten uden andet fedtstof end den sunde fiskeolie.
Indgået i basen i januar 2000