Hoved menu:
Ørred Pacifique
Art:
Forret/frokostret
Tid:
Arbejde: 20 minutter; marinering 30 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
500 g frossen, optøet, fersk ørred (laks kan også bruges)
1 mangofrugt
½ moden frisk ananas
1 citroner (eller limefrugter)
½ bundt persille
friskbagt flutes (Alle tiders hvedebr\'f8d)
Forarbejde:
Filetér fiskene.
Smid skind og ben ud (- eller kog en fond af dem til en anden gang).
Det er vigtigt at eventuelle parasitter er dræbt ved dybfrysning.
Undgå at der kommer skæl på fiskekødet.
Vask persillen.
Fremgangsmåde:
Skær fiskekødet i tern af cirka 2 cm. Læg det i et fladt fad.
Skær mangofrugtens kød fra stenene. Skær det i lignende terner og læg det ved fiskekødet.
Skær top, bund og skræl af ananasen. Skær den ene halvdel i 4 lodrette stykker. Fjern stokken, og del frugtkødet i 1 cm tykke stykker, der lægges ved mango- og fiskekød.
Pres saften af citronen og fordel den over retten. Vend godt rundt.
Pil persillen i små buketter - ikke hakke!
Stil fadet i køleskab i ½ - 1 time.
Vend det nogle gange.
Servering:
Drys persillebuketter over retten, og server med flutes.
Bemærkninger:
Retten består af frugt og fersk fiskekød og SKAL opbevares køligt, og SKAL spises samme dag, den er tilberedt!
Indgået i basen i november 2000.