Hoved menu:
Fennikelsalat
Art:
Salat
Tid:
Arbejde: 10 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 stor fennikelknold
3 stænger bladselleri
3 søde appelsiner
1 bundt persille
soya
eventuelt salt
balsamicoeddike
Forarbejde:
Vask grønsager, frugt og persille.
Fremgangsmåde:
Del fennikelknolden - skær den i ret tyndt.
Skær bladselleristilkene i tynde skiver.
Skær "top" og "bund af appelsinen. Skær derefter al skrællen af - fjern alt det hvide!
Del appelsinen og skær den i små, mundrette stykker. (Fjern eventuelle sten.) Pas på appelsinsaften, den skal med, når det hele blandes.
Hak den skyllede persille fint.
Bland alle dele.
Hæld lige dele mørk balsamicoeddike og soya (start med 3 spiseskefulde af hver) over salaten og vend det sammen.
Smag - tilsæt eventuelt en anelse salt.
Servering:
En god, voksen vintersalat, som passer til mange kød- og fiskeretter.
Bemærkninger:
Har godt af at trække i nogle timer inden serveringen.
Gem rester i køleskab til dagen efter - det bliver den ikke ringere af.
Indgået i basen i februar 2006.