Hoved menu:
Fattigmandskartofler
Art:
Garniture til kød- eller fiskeret
Tid:
15 minutter + 60 minutters bagetid
Til:
6 personer
Ingredienser:
12 - 18 mellemstore kartofler
3 løg
2 dåser flåede tomater
15 fed hvidløg
4 store gule eller røde peberfrugter
4 teskefulde tørret, stødt spidskommen
salt
Forarbejde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl kartofler og løg.
Vask peberfrugter. Fjern stilke og frøstole.
Skræl hvidløgsfed.
Skær kartofler, løg og peberfrugter i mundrette stykker.
Blend de flåede tomater. Tilsæt krydderier.
Fremgangsmåde:
Læg kartoffel-, løg- og peberstykker i et ovnfast fad sammen med hvidløgene og de blendede tomater.
Fordel det jævnt i fadet.
Bag det i omkring 1 time ved 200 grader.
Servering:
Server det varmt eller lunkent.
Rester kan gemmes og genopvarmes dagen efter.
Kan fryses ned.
Indgået i basen i januar 2010