Chiantikylling ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Chiantikylling ifølge Clasen

Opskrifter > Fjerkræ ifølge Clasen


køb dog en, der har haft et godt liv

Chianti-kylling

Art:
Gryderet.

Tid:
Arbejde: 30 minutter
Stegetid: 30 minutter

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 2 store landkyllinger

  • 1 dl rapsolie

  • 15 fed hvidløg

  • 2 løg

  • et par store duske frisk rosmarin

  • et par store duske frisk timian

  • salt

  • peber

  • ½ l hønsebouillon

  • 2 dåser koncentreret tomatpuré

  • en anelse hvedemel

  • 1 flaske chianti - eller anden rødvin

  • 1 bundt persille


Forarbejde:
Flå skindet af kyllingerne. Parter hver kylling i 8 dele. Kasser skind, rygrad og gump.
Pil og findel hvidløg og løg.
Skyl og hak persillen

Fremgangsmåde:
Varm olien i en stor gryde.
Brun kyllingestykkerne på alle sider.
Tag dem derefter op, skru ned for blusset, og lad løg, hvidløg og urter få 3 minutter i olien, inden kyllingen atter skal der ned.
Tilsæt vin, tomatpuré og bouillon og smag til med salt og peber.
Lad det småkoge til kyllingestykkerne er helt møre.
Tag så kyllingestykkerne op, jævn sovsen med lidt mel, inden kyllingen atter skal der ned.
Øs op i et smukt fad og drys med persille.

Servering:
Serveres straks. Giv Alle tiders hvedebr\'f8d til.

Bemærkninger:
En slags italiensk coq-au-vin.

Indgået i basen i maj 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu